woensdag 10 juni 2009

UNIVERSAL

Trouwe lezers van the secret blog hadden het waarschijnlijk al geraden. De ‘door champagne opgeleukte universele gebeurtenis op een regenachtige woensdagmiddag’ in april was natuurlijk niks anders dan het tekenen van een platencontract bij Universal. Jawel. De jongens zijn na het optreden bij DWDD belaagd door een horde platenbazen die stuk voor stuk GBTTZ wilden hebben, en uiteindelijk is de keuze gevallen op de maatschappij met het coolste logo. En met een platenmaatschappij krijg je natuurlijk ook heuse persberichten....

PERSBERICHT
Baarn, 9 juni 2009

Nike-commercial levert Go Back To The Zoo platencontract op met Universal

De jonge Amsterdamse band Go Back To The Zoo heeft een platencontract met Universal Music weten te bemachtigen. De band viel op bij de muziekmaatschappij nadat sportgigant Nike het nummer Beam Me Up gebruikte onder een internationale online Nike commercial met o.a. tennisster Rafael Nadal en voetballer Didier Drogba. Beam Me Up is inmiddels opnieuw opgenomen met producer Holger Schwedt en komt 26 juni uit op single. De videoclip van de single is te zien op: http://www.youtube.com/watch?v=MGZSmBohPt4

Go Back To The Zoo, bestaande uit de broers Teun en Cas Hieltjes, Lars Kroon en Bram Kniest, maakt volgens zanger Cas rock ‘n’ roll met goede popmelodieën en een rauw randje. “Dat rauwe randje sprak Universal enorm aan, dat was een van de redenen om ons te tekenen.”

De bandnaam is vernoemd naar het grachtenpand in Utrecht waar Boudewijn Büch zijn zoologische collectie opsloeg, en wat lange tijd de oefenruimte was van Go Back To The Zoo. De 4-track EP die de band in 2008 uitbracht werd geproduceerd door De Staat- zanger Torre Florim, en zorgde ervoor dat de band werd verkozen tot 3voor12 Hollandse Nieuwe, Live XS Local Hero en 3FM Serious Talent. Het Tv-optreden van Go Back To The Zoo bij De Wereld Draait Door leverde de band veel publiciteit op, en de interesse van een aantal platenlabels, waaronder Universal Music.

Het viertal heeft inmiddels support shows gedaan voor o.a. The Rascals, The Wombats, The View en The Pigeon Detectives, en is ook de komende tijd veel live te bewonderen.


Go Back To The Zoo live:
04 juni Luxor, Arnhem
11 juni Rock The Campus, Uilenstede te Amstelveen
20 juni ZOOmeravonden@Artis, Amsterdam
05 juli Metropolis Festival, Rotterdam
24 juli De Affaire, Nijmegen


Hier de fotootjes




Geen opmerkingen: